Bílí Tygři Liberec

Milan Plodek: Dělá mi radost, že se hráči snaží plnit všechny naše taktické pokyny

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Mladší dorost vstoupil do první části soutěže na výbornou, prozatím okupuje druhou příčku, přičemž na tu první má ztrátu pouhé tři body. Zatím jsme výsledkově spokojeni, i nadále však musíme pracovat a zlepšovat se, ví trenér Milan Plodek.

Jak byste zhodnotil dosavadní část sezóny?
Po třinácti odehraných kolech jsme samozřejmě výsledkově spokojeni, i nadále však musíme pracovat a zlepšovat se.

Oproti loňskému ročníku je skok této věkové kategorie viditelný, prozatimní druhé místo je skvělý výsledek...
Již v minulé sezóně se do sestavy mladšího dorostu A prosadilo poměrně mnoho hráčů mladšího ročníku (r. 2000) a myslím, že to klukům hodně pomohlo. Odehráli spoustu kvalitních zápasů a nabrali zkušenosti s extraligovým hokejem. V dobrém světle se ale ukazují i mladší hráči (r. 2001). Navíc je vidět, že letošní tým má skvělou partu a kluci táhnou za jeden provaz. Druhé místo je pěkné, ale důležité je, že s hráči pracujeme na taktických věcech, které se snaží plnit a z toho mám radost.

Jaké jsou vzhledem k průběhu soutěže vaše cíle?
Stanovili jsme si cíl: Po první části soutěže se chceme umístit v první čtyřce, postoupit tak do nadstavbové části, kde se setkáme s týmy ze skupiny západ a mít již na konci listopadu jistotu play-off. Zatím se nám to daří, ale do konce zbývá ještě pět kol a stát se může opravdu cokoliv. Věřím však týmu, že si tuto šanci vzít nenechá.

Je stále nějaká dovednost, která by potřebovala vylepšit?
Podle mě a kolegy Jirky Peřiny, nám dělá velký problém přihrávka a její zpracování. Snažíme se kluky upozorňovat, aby se v tréninku na tuto dovednost soustředili. Cvičení na ledě se snažíme vymýšlet tak, aby obsahovala co nejvíce přihrávek. Je to běh na dlouhou trať, ale myslím, že se budeme zlepšovat.

Úctyhodná je i statistika využitých přesilových her. Ve 21 % případů početní výhoda skončila brankou, což je vynikající výsledek, co si myslíte, že to zapříčinilo?
Máme v týmu hráče, kteří jsou v některých dovednostech nadprůměrní, ať už je to střelba od modré čáry, obstřelení bloku soupeře, clonění před brankářem či zakončení tzv. z první, ale i hokejisty, kteří dokáží dát hře myšlenku. Důležitým faktorem je i skutečnost, že přesilovou hru zařazujeme do předzápasového tréninku. Kluci si tedy zkusí, jak založení útoku a zavezení kotouče do útočného pásma, tak i hru ve třetině. Navíc si o tom mezi sebou sami povídají, domlouvají se, jak budou hrát a my jim do toho nezasahujeme.

dorost finále top

Velmi se vám daří i na domácím ledě, prozatím jediný, kdo dokázal v Liberci vyhrát, byla Sparta...
Je dobré, že je pro nás domácí led výhodou. Chceme kluky přesvědčit, aby hodně bruslili a stříleli, což se nám zatím poměrně daří, máme doma v průměru skoro čtyřicet střel na zápas.

Co říkáte na individuální výkony (Jan Jeník, Kristián Novák, Petr Had atd.)
Do týmu přišli před sezónou dva výborní hokejisté: útočník Jan Jeník a obránce Petr Had. Oba skvěle zapadli do party. Jsou v kádru reprezentace U16 a na listopadovém kempu je doplnil i bek Adam Charvát. V současnosti hrají více za starší dorost, u nás proto mohou dostat šanci další hráči z B dorostu. Kristián Novák byl již loni jako mladší z hráčů skvělou oporou a to potvrzuje i letos. I jemu bych přál reprezentační dres a myslím si, že když na sobě bude dále pracovat jako doposud, tak se v budoucnosti šance určitě dočká. V týmu je však spousta dalších kluků, kteří svou bojovností a "černou prací" udávají správný směr naší hry.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit